BMES 2022 Program at a Glance

Go back to the Homepage


The complete program will be available Friday, the 2nd of September.

We are advising that registered speakers plan their stay for the entire conference program.
Presentations and posters will occur Thursday morning through Saturday afternoon, and we will not be able to accommodate all change requests.

Wednesday, October 12
12:00 p.m. - 8:00 p.m. Registration Badge Pickup
8:30 a.m. - 4:00 p.m. BMES Board of Directors Meeting (invitation only)
4:00 p.m. - 6:00 p.m. Meet the Faculty Candidates Forum
5:00 p.m. - 6:00 p.m. How to Maximize Your Conference Experience w/ Meeting Co-Chairs Anita Singh, Kris Billiar, and Treena Arinzeh
6:00 p.m. - 7:30 p.m. Special Events - Welcome Reception
6:30 p.m. - 9:00 p.m. Council of Chairs Meeting (invitation only)
8:30 p.m. - 9:30 p.m. Special Events - LGBTQIA+ Dessert Social  (ticket purchase required)
Thursday, October 13
7:00 a.m. - 5:00 p.m. Registration Badge Pickup
7:30 a.m. - 8:00 a.m. High School Expo and Poster Competition Orientation
8:00 a.m. - 9:30 a.m. Concurrent Platform Sessions and Special Sessions Track (90 minutes)
8:00 a.m. - 11:00 a.m. AM Exhibit Hall Opens
9:30 a.m. - 10:30 a.m. Posters - Poster Session A 
10:30 a.m. - 11:30 a.m. Plenary Sessions -  State of the Society by BMES President of the Board, John White, & Pritzker Award Winner
11:30 a.m. - 1:00 p.m. Special Events - Underrepresented in BME Luncheon (ticket purchase required)
1:00 p.m. - 2:30 p.m. Concurrent Platform Sessions and Special Sessions Track (90 minutes)
1:30 p.m. - 4:30 p.m. PM Exhibit Hall Opens
2:30 p.m. - 3:30 p.m. Posters - Poster Session B 
3:30 p.m. - 5:00 p.m. Concurrent Platform Sessions and Special Sessions Track (90 minutes)
3:30 p.m. - 5:00 p.m. Student Chapter Awards & HS Poster Awards Networking Event (ticket reservation required)
5:00 p.m. -6:00 p.m. Plenary Sessions - Diversity Award Lecture, Presentation of BMES Fellows, and Herbert Voigt Distinguished Service Award
6:00 p.m. - 7:00 p.m. Special Events - Industry Networking Event (ticket purchase required)
7:00 p.m. - 9:00 p.m. Special Events - Hosted University Receptions
Friday, October 14
7:00 a.m. - 5:00 p.m. Registration Badge Pickup
8:00 a.m. - 9:30 a.m. Concurrent Platform Sessions and Special Sessions Track (90 minutes)
8:00 a.m. - 9:30 a.m. BMES National Meetings Committee & 2023 Annual Meeting Planning Committee Meeting (invitation only)
8:00 a.m. - 11:00 a.m. AM Exhibit Hall Opens
9:30 a.m. - 10:30 a.m. Posters - Poster Session C with Refreshment Break
10:30 a.m. - 11:30 a.m. Plenary Sessions -  NIBIB Lecture & Journal Awards
11:30 a.m. - 1:00 p.m. Special Events - Gender Equity in BME Luncheon  (ticket purchase required)
11:30 a.m. - 1:00 p.m. Lunch on your own
1:00 p.m. - 2:30 p.m. Q&A with Chapter Leaders, Make Your Chapter Thrive
1:00 p.m. - 2:30 p.m. Concurrent Platform Sessions and Special Sessions Track (90 minutes)
1:30 p.m. - 4:30 p.m. PM Exhibit Hall Opens
2:00 p.m. - 3:00 p.m. Posters - Poster Session D
3:00 p.m. - 4:30 p.m. Concurrent Platform Sessions and Special Sessions Track (90 minutes)
4:30 p.m. - 5:30 p.m. Plenary Sessions - Wallace H. Coulter Award for Healthcare Innovation Lecture
7:00 p.m. - 10:00 p.m. Special Events - BMES Bash (ticketed event; guest tickets available for purchase)
Saturday, October 15
7:00 a.m. - 12:00 p.m. Registration Badge Pickup
8:00 a.m. - 9:30 a.m. NIBIB/NIH Funding Panel
8:00 a.m. - 9:30 a.m. Concurrent Platform Sessions and Special Sessions Track (90 minutes)
8:00 a.m - 12:30 p.m. Exhibit Hall Opens 
9:30 a.m. - 10:30 a.m. Posters - Poster Session E
10:30 a.m. - 11:30 a.m. Plenary Sessions - Rita Schaffer Young Investigator Award Lecture & Mid-Career Award Lecture

11:30 a.m. - 1:00 p.m.

Lunch on your own
1:00 p.m. - 2:30 p.m. Concurrent Platform Sessions and Special Sessions Track (90 minutes)